Tre skattefradrag, du skal huske!

SKAT er klart den største kreditor i din hverdag. Det er derfor vigtigt, at du husker at benytte dig af alle de fradrag, som du er berettiget til. Rigtig ofte bliver fradragene glemt og rigtig mange penge går tabt, disse penge ender i statskassen. Her er de tre meste oversete fradrag.

Husk, at du nemt kan lave ændringer i din skattemappe, ved at gå ind på skat.dk.

Renter vedr. gæld

Danske finansieringsselskaber skal oplyse, hvor mange renter, du har betalt til dem. Det sker dog, at de glemmer det og derfor er det meget vigtigt altid at tjekke, om de har opgivet det til SKAT. Disse renter kan du trække fra i SKAT og det er derfor vigtigt, at de indgår i din årsopgørelse.

På dette punkt er GE Money Bank anderledes, da det er et svensk firma. De har derfor ikke pligt til at indberette til SKAT som danske finansieringsselskaber. Hvis du har gæld hos GE Money Bank, skal du selv skaffe oplysningerne og indberette det til SKAT.

Et godt råd er at skrive en mail eller et brev til samtlige af dine kreditorer og bede dem om at sende kontooversigt over de tilskrevne rente i året, der er gået.

Du kan finde ud af, hvilke kreditorer, der har indberettet til SKAT i din skattemappe på skat.dk. Eller Gældskonsulenterne kan gøre det for dig.

Transport til og fra arbejde

Du har ret til ekstra fradrag, hvis du bor mere end 12 km. fra dit arbejde (befordringsfradrag).

Fradraget lyder på kr. 1,99 pr. km. udover de 24 km., hvis du har mellem 24-120 km. til og fra dit arbejde. Der findes særlig takster til folk, der har mere end 120 km. på arbejde. Du kan læse mere om disse på http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=1988906

Det er meget vigtigt at opgive tallene til SKAT, da befordringsfradraget kan være mange penge i løbet af et år.

Donationer

Du har også ret til fradrag, hvis du har doneret penge til velgørenhedsorganisationer.

Du kan få fradrag for en del af det samlede beløb, dog kan der maksimalt fradrages for 14.500 kr.

Hvis du finder ud, at du har glemt dit befordringsfradrag de seneste par år, så kan du nå det endnu. Du har nemlig mulighed for at ændre dine fradrag for de seneste fem år.

Hvis du vil vide mere, så kontakt SKAT for at høre, hvad du skal gøre.

 

2017-04-20T10:36:22+00:00

Leave A Comment