Guide: Sådan sparer du kassen på dit mobilabonnement

Vi betaler trofast mobilregningen hver måned, de fleste af os uden så meget som at skele til prisen. Men der kan faktisk være mange penge at spare ved at skifte mobilabonnement, og det behøver kun at tage nogle få minutter. Vi guider dig til, hvordan du kan spare adskillige hundrede kroner på dit mobilabonnement hvert år.

1. Fastlæg dine (og familiens) behov

Først og fremmest er det vigtigt, at du får fastlagt dine behov. Undersøg på din nuværende teleudbyders hjemmeside, hvor meget tale og data du rent faktisk bruger hver måned. Hvis du aldrig har tjekket dit faktiske forbrug før, vil du formentlig blive overrasket. De fleste bruger nemlig langt mindre tale og data, end de tror.

Ud over tale og data bør du fastlægge din brug af indholdstjenester, såsom Netflix og Spotify. Der findes nemlig efterhånden en del mobilabonnementer, som har disse tjenester inkluderet. Så hvis du alligevel betaler for disse tjenester hver eneste måned, kan det typisk bedre betale sig at vælge et mobilabonnement, hvor indholdstjenesterne er inkluderet. Der findes ligeledes abonnementer, som er særligt fordelagtige for dig, der rejser meget.

Nogle teleselskaber tilbyder desuden rabat, hvis I som familie samler jeres mobilabonnementer hos det pågældende selskab. Overvej derfor, om det giver mening i forhold til dine familiemedlemmers forskellige behov.

2. Sammenlign priser

Når du har fastlagt dine behov for tale, data og eventuelle indholdstjenester, kan du begynde at undersøge markedet. Det er besværligt at skulle tjekke alle de forskellige teleudbyderes hjemmesider, men det er du heldigvis ude over med en sammenligningstjeneste som Samlino.dk.

På Samlino.dk kan du indstille filtrene, så de matcher dine behov, og du vil på den måde kun se de tilbud, som er relevante for dig. Du får med andre ord det fulde overblik over hele markedet på få minutter, og du kan på den måde finde det bedste og billigste mobilabonnement på markedet netop nu. Når du så har truffet din beslutning, kan du kontakte den valgte udbyder direkte gennem sammenligningsportalen eller via teleudbyderens hjemmeside.

3. Tjek op hvert halve år

Nogle mobilabonnementer har bindingsperioder på op til seks måneder, og det giver ikke mening rent økonomisk at skifte mobilabonnement i bindingsperioden. Det vil betyde, at du skal betale for to mobilabonnementer på samme tid. Men når det halve år så er gået, kan du med fordel tjekke op på telemarkedet igen. På grund af den hårde konkurrence på det danske telemarked, sker der nemlig hele tiden en udvikling i mobilabonnementernes priser og indhold.

Med andre ord er det mobilabonnement, du har i dag, højst sandsynligt ikke det billigste eller bedste om et halvt år. Så gør dig selv og din bankkonto den tjeneste at få tjekket op på markedet for mobilabonnementer en gang hvert halve år. Det tager som sagt kun få minutter, så der er ingen (gode) undskyldninger for ikke at få det gjort!

 

2017-04-20T10:36:00+00:00

Leave A Comment