Snebolde-metoden – effektiv gældsafvikling

Snebolde-metoden er en effektiv hjælp til at få afviklet din klat gæld på. Metoden er anerkendt, og er én af de metoder, vi hyppigst anvender.

Metoden er relativt simpel:

Skriv dine gældsposter op i rækkefølge. Det mindste beløb skriver du øverst og det største beløb nederst. Bemærk, at du ikke skal skrive gældsposterne op efter rente eller ÅOP.

Beslut dig for at betale minimum afdragene for alle gældsposter hver måned.

Find ud af hvor meget ekstra du kan betale hver måned. Din ekstrabetaling kalder vi dit betalingsoverskud.

Brug dit betalingsoverskud til hver måned at betale den øverste gældspost (det mindste beløb), så den kan blive afviklet så hurtigt som muligt. Fortsæt med dette hver måned indtil den øverste gældspost er udryddet.

Læg som minimum afdraget for den øverste gældspost til dit betalingsoverskud, da dette beløb nu er fritstillet pga. den øverste gældspost er blevet afviklet.

Brug dit nye, større betalingsoverskud til at betale den næstmindste gældspost, indtil den er afviklet.

Fortsæt på samme måde, indtil alle dine gældsposter er udryddet.

Det smarte ved snebolde-metoden er, at dit betalingsoverskud stiger og stiger efterhånden som dine gældsposter afvikles. På den måde bliver det lettere og lettere at afvikle de større gældsposter. Lidt ligesom en snebold bliver større og større når den ruller ned af bakke.

Da du betaler de mindste beløb først, får du hurtigt færre gældsposter. Det får dig til at føle dig mindre presset, da antallet af ubehagelige breve i din postkasse bliver færre og færre.

 

2017-04-20T10:35:31+00:00

Leave A Comment